marți, 22 ianuarie 2008

"sa fumati mai putin-sa traiti bine"

De la 1 ianuarie s-a instalat prohibitia. Nu se mai fumeaza in locuri publice, in locaruri, in gari sau tren. Suntem vanati ca sobolanii. Ne recunoastem dupa privirile disperate pe care le afisam cand trebuie sa ne inghesuim la iesirea din locauri si sa ne aprindem tigara salvatoare. In metrou nosmokeri se dau la o parte cand simt mirosul imbibat in haine. Anunturile matrimoniale sau ultraorientat: nefumatoare caut nefumator. Campanii masive de publicitate impotriva fumatoriilor la tot pasu'. In cadranul inchis la culoare care este inserat pe fiecare pachet de tigari acum troneaza lozinca: "mirosul de chewing gum e mul mai cool decat cel de tigara". Mamele care fumeaza in parculete sunt de-a dreptul "puse la zid" de "respectabilitatea" celorlalte.
Banalul "hai sa fumam o tigara" a ajuns un fel de conspiratie, in oaresce masura asemantor cu semnul pestelui sculptat in pereti in perioada crestinizari barbariilor.
Pe cei care au de gand sa-si petreaca un sejur de neuitat in libera uniune europeana,ii sfatuiesc sa se reorienteze spre alte taramuri. Aici s-a dezlanutuit fanatismul impotriva unui sarmane plante care creste si ea ca oricare buruiana creata de mama natura!

3 comentarii:

k. spunea...

si aici. nu stiu unde o sa ne mai ascundem. (la bar o nefumatoare si un nefumator schimbau impresii ca e mai putin scarbos un fumator dupa ce vine de la tigara decat un fumator parfumat dupa ce vine de la tigara).

carpeta plutitoare spunea...

in Romania nu se mai fumeaza in baruri sau cafenele???
Doamne, eu care speram ca o sa vin in vara sa imi razbun abstinta...

mara spunea...

cica de prin vara se introduce si la noi