miercuri, 18 februarie 2009

s.o.s. s-a ratacit soarele

Daca inainte imi era greu sa inteleg de ce nordici in toata prosperitatea lor sunt depresivi vreo 6 luni pe an, iata ca acum m-a pocnit si pe mine intelepciunea cea de pe urma. Ajung azi acasa si ca deobicei deschid netu' la prognoza meteo. Asta-seara vor fi -11 gr C. Hai, treaca de la mine, nu ies afara, imi pun pernita electrica in functiune, fac un dus fierbinte. Dar, se pare ca va continua sa ninga in fiecare zi, toata saptamana asta si cea viitoare, ger cat cuprinde si alte intemperii de genu' celor de mai sus. Stau din ce in ce mai prost cu sistemu' iar vremea nu ma incurajeaza deloc. Exista familii de nemtii care au luat calea pribegiei, a Africi sau a Americi de Sud. Si-au vandut sarcofagele (vile enorme lipsite de viata) si cu papornita in spate au ales marea, soarele si natura. Putin curaj si multa spontaneitate, de asta duc lipsa, fara sa mai pun la socoteala serotonina, hormonul fericirii.

4 comentarii:

Antoaneta spunea...

Welcome to Canada:)Iar asta se reflecta si in relatiile umane. Practic e misto din mai pana in octombrie. Uite aici:

http://confruntadurerea.wordpress.com/

pe cineva tare nefericit in Romania...sper ca la Berlin sa-i mearga mai bine, asa cum crede ea.

carpeta plutitoare spunea...

Merci pentru incurajare. Am vizitat-o pe prietena ta berlineza pe blog. E o esteta a senzatiilor, imi place cum scrie. Am vizitat prima data Berlinul dupa caderea zidului. Nu mi-a placut. Am mai avut ocazia sa traiesc "intr-o comunitate" vreo 3 luni prin 2000. Nici atunci nu mi-a placut. E un oras contrafacut. Apreciez mai degraba un oras banal, dar autentic. Pup

mamica de Sebastian spunea...

Mie imi spui de depresii.Anul trecut era sa ma prinda si pe mine.Anul asta e mai bine ca a mai iesit soarele si a mai nins si luminat.

carpeta plutitoare spunea...

Florina: Da, e clima asta infecta care ne da peste cap. Iarna e prea lunga, primavara e ploioasa iar vara destul de rece, comparativ cu cea din Romania!