vineri, 21 decembrie 2007

bun ramas münchen, bun gasit rödinghausen

Maine dimineata la ora 6 ne urcam intr-un tren de mare viteza. IC, asa se numeste. Ne asezam confortabil in scaune, ne bem cafeaua daca se poate la vagonul restaurant si tot in acest minunat tren ne vom fuma ultima tigara. Am inteles ca de la 1.01.2008 fumatul in locurile publice va fi interzis.
Avem planuri mari in aceasta mini vacanta. Nu stiu cate or sa se si finalizeze.
Imi amintesc cand plecam iarna din gara micuta de la Ion Roata ca sa ajungem la Bucuresti. Erau biletele alea din carton micute, si trenurile care nu erau incalzite insa se gaseau destui oamenii care sa faca atmosfera pitoreasca. Stateam cu nasul pe fereastra si admiram orice fir de iarba. Intram imediat in vorba cu vecini din compartiment, punandu-ne viata pe tava. Pe atunci nu existau ca acum, MP3-urile astea pe care si le baga lumea in urechi si gata, se inchid ermetic in universul lor. In vremea aceea se vindea Glucoza (un fel de ciocolata alba)rebusuri si seminte in tren.
Imi este dor de zgomotul ala de sine scrasnind din toate incheieturile. Trenurile astea care arata ca niste nave spatiale nu fac zgomot. Merg sagalnic, teleghidat fara sa zdruncine si fara sa-ti cante "Glasul rotilor de tren".
O sa simt lipsa blogarilor pe care ii lecturam. Sper ca in ianuarie o sa va savurez cu placere povestirile in vechiul meu fotoliu.
Va urez la toti un An Nou mai bun, Craciun Fericit si ... iubiti-va!

Un comentariu:

Oliver Raileanu spunea...

Drum bun si sarbatori fericite! Sa ne vedem sanatosi la anu'!