luni, 10 martie 2008

religie sau vrajitorie?

1. In tranvai s-a urcat un barbat inalt si cu o figura severa. Lazar de langa mine (dupa ce cu 2 minute se distrase copios ca mi-a cazut carutul peste picioare) a inceput sa mi-l arate pe barbatul respectiv "Mama ein Monster". Eu de colo incercam sa repar situatia si sa spun "Nu Lazi, e un barbat" Lazi mai abitir ca mine "Nein ist ein Monster". Intr-o fractiune de secunda manutele lui mici cauta precipitate in punguta atasata la carut. Scoate triunfator grebla lui cea verde. O manevreaza ca pe o bageta fermecata in timp ce tipa "Geh weg". Grebla este indreptata amenintator spre barbat, mai ca ii atinge poalele hainei. Acesta se intoarce si se uita cu aceeasi mutra severa ca deobicei. Lazi pareaza din nou cu "bageta magica". Si uite asa pana am coborat impreuna (noi & barbatul sever) din tranvai.

2. Duminica dimineata la biserica. Noi trei. Slujba ortodoxa care are loc intr-o biserica catolica veche. Toata lumea sta cuminte asezata pe bancute, barbati pe dreapta iar femeile pe stanga. Lazi adora biserica. Ma roaga duminica sa mergem la biserica. Ii observa crucea din varful turlei oricat de departe s-ar afla.
De data asta insa cand enoriasi inganau fara tragere de inima o melodie religioasa, Lazi a mers in dreptul altarului si a inceput sa cante "Balulu, balulu, balululuuuuuuuu". Toata adunatura de preacuviosi crestini a ramas blocata. Parintele s-a oprint din slujba si a facut urmatoarea remarca "Asa-i copilule, putina veselie nu strica niciodata".

2 comentarii:

blanna spunea...

ai un copil superb :)))
te pup
blanna

carpeta plutitoare spunea...

merci blanito!! iti doresc si tie la mai multi superbi :-))