luni, 3 noiembrie 2008

periplu spre Frau Ploch

Pe la ora 9.oo traversam deja orasul sa ajung la S-Bahn. Sictirita ca nu imi pot fuma in tihna tigara (nu mai pun la socoteala ca nici cafeaua nu mi-o bausem!) si ca sa sfidez absurda restrictie de a fuma intr-o gara (in aer liber) m-am asezat in fata unui reclame uriase si mi-am aprins tacticos o tigara amarata, scuturata si indoita. In timp ce ma uitam curioasa la oamenii care se pendulau prin prejur, am observat chiar pe peronul celalalt, o camera de luat vederi. Vreun troglodit de functionar care urmareste zilnic ce se petrece, masturbandu-se si crezandu-se D-zeu pe parcela lui! S-6 in directia Stamberg are intarziere de 15 min. Ma enervez dar imi trece repede. Prin fata mea se perinda diverse personaje. O prezenta feminina din familia "divele fara frontiere" in camasa, cu buricul dezgolit tarand dupa ea un geamantan imens. Mi s-a facut instantaneu foarte frig doar inchipuindu-mi ca as putea sa ma dezbar de vreo piesa vestimentara. Am uitat sa spun ca afara e ceata si umezeala. Imi scot romanul din poseta. Unul clasic cumparat din Bucuresti "la oferta" de la Nemira. Nu se petrece nimic spectaculos si cu toate astea te prinde, relatari de budoar, petreceri campenesti si vanatori la tara. Drumul prin padure mi se pare de-a dreptul infinit. Fac pasi mari insa am impresia ca ma misc incet si in reluare. Pe stradutele din Krailling, printre garduriile inalte, gradinarii,femeile de serviciu din Europa de Est, misuna harnica, terminand curatenia de toamna.
Am clantanit de vreo cateva ori cu acel mecanism ciudat, grotesc, gura de leu, pana ce mi-a deschis Frau Markel. Mi-a vorbit soptit ca data viitoare sa intru pe usa de serviciu. Ii raspund ca ascult si ma supun. Ce as putea sa fac?! Statutul mi-o cere :-))
Frau Ploch ma intampina zambitoare si ma imbie la o ceasca de ceai negru. O refuz politicos. Mi se explica ce am de facut si ma apuc heirupist de treaba. In timp ce frec una dintre chiuvete cu otet, frau Markel ma roaga sa intrerup treaba si sa ma apuc mai bine sa sterg marmora din hol.
-" Frau Ploch, face drenaj limfatic. A venit deja doamna respectiva si au nevoie de baie.
-" Dar eu am crezut ca face masaj... ingan si eu naiv
-"Da, Frau Ploch nu vrea sa vorbeasca despre asta. Se ingrasa in ultima vreme vizibil si a decis sa faca drenaj.
Mai mult nu am vrut sa stiu. Imi vad profund preocuta de marmora mea din hol inchipuindu-mi printre franturi cum prin venele lui Frau Ploch se prelinge grasime alb galbuie.

3 comentarii:

mamica de Sebastian spunea...

Waw interesanta familie ai nimerit:).Auzi dupa ce termini romanul de citit trimite-mi-l si mie(am glumit).Eu prefer sa ascult muzica cit timp calatoresc..

mara spunea...

scrii din ce în ce mai bine, îți prinde bine izolarea germanică :)

carpeta plutitoare spunea...

mami de base: ma mai scoate si pe mine din rutina, plus banuti de buzunar
mara: ma simpt flatata stimata d-na wagner, cu toate onorurile si plecaciuniile...