luni, 17 noiembrie 2008

shooping de noiembrie

Ritmul vietii mele este destul de previzibil. Cand intervine vreo schimbare indiferent de ce natura, atunci ma apuca cu dezinvoltura migrena. Ca si astazi.
Am plecat dimineata la Frau Ploch. Nimic spectaculos. Drumul prin padure m-a trezit din aburii somnului si mi-a oferit ragaz sa-mi fumez tigara. Da, intradevar aerul curat din padure si tigara mea matinala sunt oarecum in contradictie. Insa daca nu fumez "una mica" dimineata, imi sare destul des tandara in cursul zilei. Experienta probata.
Direct de la Frau Ploch, fac drum invers spre bona lui Lazi. Cand ajung, el doarme pe canapeau din sufragerie. Somnoros cum e, il imbarc, il arunc in carut, ma opresc pe drum sa-i cumpar un Leberkasesemmel (adica un fel de specialitate bavareza, chifla + carne afumata + ketchup) si un suc de mere. In timp ce asteptam autobuzul, cu care mergem 2 stati pana la gradi, Lazi da repede pe gat juma' de sticla de suc si printre inghitituri incercam sa purtam o conversatie. Diverse. Cum si-a petrecut ziua la Doris (bona), ce a mancat, daca i-a fost dor de mine, etc. Ajunsa la gradi, il dezbrac, ii pun sandwichul in garderoba lui si dusa sunt.
Astazi, am hotarat dupa ce l-am dus la gradi sa merg in oras sa-l intolesc. In weekend s-a anuntat zapada si un mini viscolas. Deci, haina, ghete si caciula. Orasul (adica zona aia cu magazine) ma ameteste cumplit. Furnicar de oamenii printre care trebuie sa te strecori, magazine pline pana la refuz si multeeeeee tentatiii...
Am intrat la H&M. I-am pescuit vreo 2 perechi de jeansi si un hanorac. Mi-am adus aminte ca la o vreme asa cainoasa are nevoie si de strumfi. Mi-a luat vreo 10 min. sa gasesc nr. lui. De haina nici nu fu vorba. Erau doar doua modele, dar nu mi-au placut. Pentru ca trebuie sa-mi placa mie. Lazi la o adica are incredere in gusturile mele. Ma invart putin prin jur si intru la Zara. Am zarit instantaneu ghetele pe care le cautam (unele inalte, rezistente la apa, cu blanita si arici). Ma uit cu atentie dupa haina, zaresc una mai smecheroasa, dar ghinion, nu au si numarul lui. Rog o tipa care mesterea ceva pe la rafturi sa se uite in depozit. Am noroc, au numarul lui. La casa, sunt putin cam tulburata, trebuie sa ma controlez cam mult dupa bani in pormoneu, dar imi spun in gand, ca se merita o asa investitie.
Cel mai complicat, nu o sa ma credeti a fost voiajul in cautarea caciuli. Trei magazine mi-au trebuit pana am gasit o caciula burlan, care se introduce pe cap si numai ai nevoie de fular. Super practica. Basca, are si masinute crosetate pe parti.
E ora 6 jumate. Sunt franta. Mie o foame de mor si m-a luat migrena. Ma uit in jur, tarabe cu portocale, banane si alte chestii exotice. Ma tarasc smerita spre metrou. Zaresc ca printr-un miraj, un frontispiciu celebru. Turlele unui fastfood McDonald's. Yuuuhuuu, aici e de mine. In 5 min cred ca m-am indopat orbeste cu 2 hamburgheri. Ziua e ca si incheiata. E deja intuneric, frigul ma zoreste spre casa, sentiment impartasit la unison de oamenii ce stau cuminti pe scaunele din statia de metrou.

6 comentarii:

mamica de Sebastian spunea...

Sa poarte sanatos hainutele.E greu sa cumperi la baieti hainute.Cel putin aici,au 2 culori,maro si bleomarin...si putine asa intr-un colt.In schimb la fetite e juma de magazin:)

carpeta plutitoare spunea...

da, asa e, la fetite gasesti toate superbitatile!!! colind juma de oras sa-i gasesc niste hainute mai acatarii, putin mai colorate ca el e si foarte blond si are nevoie de culori puternice.

Critică Muzicală spunea...

si cand ai mai avut timp sa scrii si pe blog?
sa nu spui ca la rand la cassa, in timp ce batrana din fatza tasta pinu tu te-ai bagat pe laptop.

carpeta plutitoare spunea...

seara, vai de amaraciunea mea. seara inainte sa adorm.

alina spunea...

Haide, măi, nu vă mai plângeți de hăinuțele de băieței, că măcar aveți de ales dintre culori decente, la fetițe, cel puțin aici, în 99% din cazuri e roz (sau variații pe aceeași temă!).

carpeta plutitoare spunea...

alina draga mea si aici la fetite sunt hainute roz din abundenta. de la nunta de roz pal pana la una de violet,cu floricele roz pe diferite fonduri de alte culori. insa mi se par vesele. la baietei sunt maro, kaki si bleo. culori pe care le urasc