miercuri, 5 martie 2008

d-nul Bucur

Nu se stie niciodata sigur cu ce se indelniceste personajul Bucur. Ceea ce stiu e ca are in jur de vreo 62 ani, are doua masini de trasport pe care le parcheaza cu grija si le ingrijeste ca pe propriile odrazde. Cand urca scarile vorbeste extrem de tare la handy intr-o gernana foarte stalcita (este aici de 28 ani), cu amantele lui. Ultima noastra discutie a fost una contradictorie (el intotdeauna STIE CEL MAI BINE), "voi astia din sud sunteti lenesi si guralivi, ca si astia din fosta Germanie democrata, numai hoti si criminali"
E greu sa-i explici ca nu poti generaliza, ca sunt la mijloc si alte contexte politice, de mentalitate, etc. "De exemplu ieri am vazut un amarat care scotocea in gena noastra de gunoi. Ala, sa sti de la mine tu fata, ala e din estul Germaniei"
In rest avem o relatie minunata. Ii place viata. Isi gateste singur sarmale si ciorbe, garsoniera lui arata ca si cum e vizitata de sanepid, iar pe femei la tine la distanta, cu toate ca e super solicitat.
Una dintre amante e aproximativ de varsta lui. Se duc amandoi la solar, inopteaza la el foarte rar, pentru ca "nu vreau sa ma leg la cap, sunt inca tanar" iar cealalta tinerica de vreo 35 de ani pe care o ascunde de "barfa vecinilor" e "partenera lui de afaceri"
Ce uraste d-nul Bucur cel mai tare? Pe Renza si pe "javrele" ei! Renza e vecina mea de etaj. Renza e intruparea mizeriei, a degradarii umane si a perversiunii in opinia lui. "Asta nu s-a maritat pentru ca e o vrajitoare rea, si oricum face sex cu cainii ei!!" imi spune scarbit. "Din cauza "javrelor" astora scariile sunt murdare si casa care inainte de mutarea ei era "una respectabila" acum arata ca o cocina de porci!! povesteste cu naduf
Il mai vizitez din cand in cand, atunci cand Lazar urca din greseala la etajul 2. Ma serveste cu o ciocolata calda, preparata la un aparat multifunctional care "face de toate"!
Pentru ca are incredere in mine, imi povesteste care este secretul "virilitatii si a elanului lui" : vitaminele, sportul si viagra
Ba intr-o zi la un pahar de vin mi s-a confesat "Ai auzit tu fata de Mugur Isarescu?" ii raspund pozitiv. "Avem afaceri impreuna, il pot suna la orice ora din nopate sau zi, este prietenul meu"
Imi povesteste lucruri incredibile despre casele si apartamentele pe care le detine aici si in tara. Ba chiar si la Budapesta are un apartament.
Insa D-nul Bucur prefera sa locuiasca intr-o garsoniera minuscula din Ludlstr. cartier nu tocmai "bine cotat", plini de oameni pe care el ii detesta, oameni inferiori ca si conditie materiala si sociala.
Aici este dilema. Pana acum nu am descifrat-o. Mai am insa destula vreme.

2 comentarii:

Oliver Raileanu spunea...

Tare Bucurel asta al tau! :)

carpeta plutitoare spunea...

a dat naibi mosu'!!