vineri, 7 martie 2008

gradinita

Astazi avem programare la gradinita. O gradinita evanghelica. Ieri am fost la cea catolica. Astea au fost optiiunile noastre. Concurenta e maxima la amandoua. Gradinitele de stat nu ma intereseaza nu din motive snobistice, ca as vrea sa trag ca un magar si sa-i platesc lui o gradinita privata, ci din motive educationale si morale. Germania secolului XXI e locuita de turci. O familie de turci are pe putin 3 copii de caciula. Acesti turci au venit acum vreo 30 de ani ca muncitori aici. De atunci si pana acum nu au reusit sa se integreze, sa faca si ei un mic compromis cultural. Copii de turci sunt ca si copii de tigani (exista si copii de tigani super bine educati), fara nici-un D-zeu as putea spune, au dreptul sa faca ce vor, nimeni nu se ocupa de ei, iar ca drept urmare nici educatoarele de la gradinita nu prea isi bat capul cu "salvarea" lor. Solutia a venit ca de la sine. Lazar e european ca si mama & tatal lui si are nevoie de o sanatoasa morala crestina.
Se pare ca multi nemti ne impartasesc ideea iar gradinitele catolice & evanghelice au listele de asteptare complet full.
Uratine succes!!!

8 comentarii:

otalescu spunea...

iata un frumos inceput de educatie intoleranta europeana! bravo parinti, bravo europeni, bravo crestini!

carpeta plutitoare spunea...

daca iti sunt atat de dragi turci de ce nu infintezi tu un proiect de integrare intr-o societate EUROPEANA

otalescu spunea...

pt ca apoi ar trebui sa fac unul si pt a integra draga societate EUROPEANA in LUME ca se pare ca e tare rupta de ea

carpeta plutitoare spunea...

Dragul meu (banuiesc ca esti un barbat)daca nu era Vlad Tepes al nostru, acum tineam Coranul pe masa!

otalescu spunea...

si bine ca a existat Hitler ca altfel tineam Tora pe masa... nu??
Bravo parinti!!

carpeta plutitoare spunea...

Nu stiu de ce am impresia ca exagerezi si ca vrei neaparat sa-mi dai o lovitura sub centura. Daca ai fi citit cu atentie pe blogul meu (mai am materiale despre turci) ti-ai fi dat seama ca scriile mele sunt bazate pe experiente proprii. Experiente care m-au transformat dintr-o idealista (cum banuiesc ca esti tu) convinsa (toleranta, iubire de aproape, etc) intr-un personaj realist si putin mai sceptic.

otalescu spunea...

pacat

carpeta plutitoare spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.