joi, 6 martie 2008

renza

Ma intorceam spre casa de la parculet acum vreo ora. Urcam scarile si am auzit niste zgomote infundate de bormasina la mine pe etaj. La Renza cineva mestereste cu spor sa-i monteze o yala de siguranta si un nou "spion". Dupa grozavia care a bantuit casa (violul lui Frau Venus)saptamana trecuta, Renza a decis sa ia masuri severe de protectie. Toate "rezervele ei finaciare" se scurg acum in baricadarea si protejarea propriei persoane & a celor 2 catei. "Femeile singure sunt vizate de criminali", imi spune cu pupilele marite de spaima, incuvintez si ca sa pun paie pe foc "Da, Renza iar pe tine te cunosc toti vecini ca locuiesti singura".
Renza a inceput sa ma enerveze extrem de tare in ultimele zile. De fapt nu enervare, e mai mult o dorinta vie de a o strivi, de a o face intradevar sa "auda" ceea ce nu vrea sa accepte. De cand am cunoscuto mi-a lasat impresia de femeie spasita, de victima a unui lumi de monstri si hapsani. Ii place sa tremure, sa isi coboare glasul umil si sa fie EXTREM de politicoasa. O politetie care ma ingretoseaza pe alocuri.
Ceea ce admiram pana acum 3 zile la ea era omenia.
Cea mai mare parte a banilor pe care ii primeste de la stat se duc in fundul celor 2 catei cu latrat subtire si prelung, cu fete la fel de victimizate ca si ale stapanei. "Boby e iar blonav. A avut aseara o criza de epilepsie, am fost nevoita sa chem un taxi si sa merg la clinica de urgenta"
Cel mai tare m-a speriat asta vara cand ravasita si cu obraji siroind a sunat la mine "Felix si-a fracturat piciorul, a sarit de pe pat si a inceput sa planga de durere (sa planga??? nu sa schelalaie?!!, imi spun eu in gand).
Dupa cateva zile de stat la clinica de animale, Felix, pudelul negru, s-a intors reparat acasa cu o tija de metal incorporata la labuta. Pentru aceasta interventie "sofisticata" Renza a platit 700 €.
Cum am mai spus cei doi catei sunt socati ca si ea. Doar daca il vad pe Lazar fug ingroziti in bratele stapanei.
Dar ca sa nu credeti ca eu sunt o fiinta careia ii place sa schingiuiasca psihic oamenii sensibili & catei, o sa va povestesc foarte pe scurt o intamplare recenta.
Sebi a fost plecat 2 saptamani in Romania. Ca sa fie sigur ca eu nu o sa ma plictisesc singura acasa, ca atunci cand o sa se intample, o sa o rog pe Renza sa faca babysitting, i-a platit inainte 100€
Renza in corectitudinea ei a spus ca va nota orele cand va fi solicitata de mine si ii va inmana hartia lui sebi cand se va intoarce acasa. Nu am avut nevoie de ajutorul renzei decat de 2 sau de 3 ori sa stea cu Lazar. In rest seara mergeam la ea si ne uitam impreuna la televizor, fumam o tigara, ne amuzam, povesteam, ca doua vecine bune ce eram.
Luni cand sebi a sosit acasa, ea s-a infintat la usa cu hartia pregatita in mana.
Sebi a invitat-o la o cafea, o tigara (adusese din romania) & oaleaca de taclale.
Ca o fiinta EXTREM de corecta ce este, i-a plasat lui Sebi listuta in fata. Tocmai ma intrebam ce poate sa insemne cifrele alea care se coborau pana in josul pagini. Ca doar nu a stat cu lazar decat de 3 ori, de la ora X pana la ora Y
Dupa ce iese pe usa, Sebi era ca in transa cu hartia in mana. Mi-a aratat-o si mie.
Draga noastra Renza, notase in fiecare zi, orele pe care eu le petrecusem cu ea la televizor. Cu o exactitate innebunitoare.
Ceea ce mi se pare ingrozitor de meschin, de infect, de antiomenie, este urmatorul lucru: ea considera ca acele ore trebuiesc platite ca si cele pentru babysitting.
Acum cand scriu, ma gandesc ca ar fi putut intr-un elan de corectitudine sa-mi noteze si gramele de coca cola pe care mi le-a turnat in pahar, ba chiar si un sandwich cu ton pe care mi l-a preparat... Dar astea au fost din partea casei, oferite omenos si gratis

2 comentarii:

mara spunea...

hahahaha, nu pot sa cred!!!

carpeta plutitoare spunea...

ba da. asta e germania :-)